5 leuke tips voor een duurzaam kerstcadeau!

De tijd gaat snel, voor je het weet zitten we weer in de feestelijkste maand van het jaar: december. En daar hoort de zoektocht naar de ideale cadeautjes voor vrienden, familie en dierbaren bij. Ben je op zoek naar een duurzaam kerstcadeau? We delen graag een aantal leuke en betaalbare tips. Leuk om zowel te geven als om te krijgen!

Tips duurzaam kerstcadeau

1. Duurzaam boek

Een echt klassieker: een boek voor onder de kerstboom. Houdt iemand van lezen en van duurzaamheid? Dan is een duurzaam boek het ideale kerstcadeau! Er zijn heel veel leuke en informatieve boeken over duurzaamheid, bijvoorbeeld over het verduurzamen van je kledingkast of lifestyle. 

2. Duurzame drinkfles

Een herbruikbare drinkfles is een praktisch en betaalbaar kerstcadeau. We kennen allemaal de Dopper, maar er zijn inmiddels heel wat varianten. Zo heb je een extra grote Dopper waar 1 liter water in kan, een Dopper van roestvrij staal of de klassieke Dopper in een heleboel vrolijke kleuren. 

3. Duurzaam tuinieren

Ook al is het winter, de tuinliefhebber vindt het helemaal niet erg om een cadeau voor in de tuin te krijgen! Bijvoorbeeld een mooie plantenbak om winterharde planten in te zetten of een kweekbak om alvast binnen zaadjes te planten. 

4. Duurzame cadeaus voor kinderen

Tegenwoordig vind je ook voor kinderen een heleboel leuke en duurzame kerstcadeaus. Zo bestaat er heel veel speelgoed van hout, een duurzame keuze ten opzichte van plastic speelgoed. 

5. Duurzame bloempot

Zoek je een cadeau voor een plantenliefhebber? Dan zijn bloempotten het ideale cadeau! Het merk Elho verkoopt duurzame bloempotten in diverse kleuren en afmetingen, zo zit er voor iedereen wat bij. 

Op zoek naar een duurzaam kerstcadeau?

Heb je nog niet het ideale duurzame kerstcadeau gevonden? Kijk gerust verder op Duurzaam cadeau idee, hier vind je een uitgebreid aanbod aan diverse cadeauartikelen. Doe inspiratie op voor al jouw duurzame cadeaus!

Deel dit artikel:

Meer inspiratie

Boeken over duurzaamheid cadeau geven

Boeken over duurzaamheid cadeau geven 

Ken je een boekenwurm die affiniteit heeft met duurzaamheid? Dan hebben wij een aantal hele mooie boeken die je cadeau kan geven! Boeken over duurzaamheid zijn een ideaal cadeau om te geven, je bestelt ze gemakkelijk online en zult iemand er sowieso blij mee maken! Waarom boeken over duurzaamheid? Er

Lees verder »
Duurzaam verjaardagscadeau

Duurzaam verjaardagscadeau inspiratie voor de jarige

Ben je op zoek naar een duurzaam verjaardagscadeau? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij hebben de leukste verjaardagscadeaus voor je op een rij gezet. Of je nu op zoek bent naar een klein cadeautje of een heel groot cadeau, alles is mogelijk. De cadeaus zijn zorgvuldig samengesteld

Lees verder »