Duurzaam verjaardagscadeau inspiratie voor de jarige

Ben je op zoek naar een duurzaam verjaardagscadeau? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij hebben de leukste verjaardagscadeaus voor je op een rij gezet. Of je nu op zoek bent naar een klein cadeautje of een heel groot cadeau, alles is mogelijk. De cadeaus zijn zorgvuldig samengesteld op basis van verschillende duurzaamheidscriteria. De cadeaus zijn ingedeeld in verschillende categorieën. Er is voor ieder wat wils. Bekijk hieronder alle duurzame verjaardagscadeau ideeën!

Duurzaam verjaardagscadeau

1. Cadeaus voor de duurzame boekenwurm

De leukste boeken om meer te weten te komen over duurzaamheid. Houdt de jarige van reizen, mode of wil hij/zij meer weten over hoe het is om bewuster te leven? Deze boeken zijn leuk om te lezen en je leert er ook nog eens veel van! Deze verjaardagcadeaus kunnen niet missen.

2. Duurzame cadeaus voor de schrijver en/of organisator

Is de jarige een schrijver of tekenaar in de dop? De schriften en notitieboeken van Bambook zijn herbruikbaar. ‘Hoe werkt dat dan?’ hoor ik je zeggen. Nou, de pagina’s in deze boeken zijn uitwisbaar! Je kunt de pagina’s eindeloos hergebruiken. Daarnaast planten ze voor elke verkochte Bambook een boom op Madagaskar! Met dit cadeau ga je niet alleen papierverspilling tegen, je draagt ook nog eens bij aan een herbebossingsproject. Dat noemen wij win-win!

3. Persoonlijke verzorging 

Met duurzame verzorgingsproducten kun je (bijna) iedereen blij maken. Kies bijvoorbeeld voor badzout, zeep of een scrub. Maar ook handcrème, een (haar)masker of essentiële olie doen het altijd goed als verjaardagscadeaus. Met deze producten geef je een ontspannend moment cadeau. Heerlijk toch! Dat kan iedereen wel gebruiken.

Bekijk alle duurzame persoonlijke verzorging cadeau ideeën. 

4. Verjaardagscadeaus voor degene die het altijd druk heeft

Is de jarige altijd druk? Doe dan bijvoorbeeld een herbruikbare koffiekop cadeau. Deze zorgt ervoor dat de jarige altijd koffie bij zich kan hebben, on-the-go! Of geef een duurzaam cadeau dat zorgt voor een ontspannen momentje, bijvoorbeeld deze geurkaars of badzout. Heeft de jarige geen tijd om te koken? Doe dan de EcoStoof cadeau! Dit is een zak waar je pan in past en zelf het eten gaart. Hierdoor komt er meer tijd vrij om je to-do lijstje van de dag af te werken.

Op zoek naar meer duurzaam verjaardagscadeau inspiratie?

Deel dit artikel:

Meer inspiratie

Boeken over duurzaamheid cadeau geven

Boeken over duurzaamheid cadeau geven 

Ken je een boekenwurm die affiniteit heeft met duurzaamheid? Dan hebben wij een aantal hele mooie boeken die je cadeau kan geven! Boeken over duurzaamheid zijn een ideaal cadeau om te geven, je bestelt ze gemakkelijk online en zult iemand er sowieso blij mee maken! Waarom boeken over duurzaamheid? Er

Lees verder »
Tips duurzaam kerstcadeau

5 leuke tips voor een duurzaam kerstcadeau!

De tijd gaat snel, voor je het weet zitten we weer in de feestelijkste maand van het jaar: december. En daar hoort de zoektocht naar de ideale cadeautjes voor vrienden, familie en dierbaren bij. Ben je op zoek naar een duurzaam kerstcadeau? We delen graag een aantal leuke en betaalbare

Lees verder »