Duurzaam cadeau voor je collega: De beste groene geschenken

Op zoek naar een duurzame cadeau voor een collega? Dat kan nog wel eens een uitdaging zijn, vooral als je iets unieks en betekenisvols wil geven. Een collega staat vaak toch nét wat verder van je af dan een vriend(in) of familielid. Maar geen zorgen! In deze blog delen we creatieve en groene cadeau-ideeën die gegarandeerd een glimlach op het gezicht van je collega zal toveren.
Duurzaam cadeau collega

1. Duurzame boeken

Is je collega geïnteresseerd in een duurzamer leven? Dan zijn deze boeken goede opties om meer te leren over de duurzame keuken en duurzaam consumeren.

Houdt je collega van koken? Of alleen van lekker eten? In het kookboek Lekker duurzaam vind je 50 recepten uit een duurzame keuken. Er worden een hoop tips gegeven over hoe je kan variëren met de gerechten en ook om zo te plannen dat koken geen moetje is, maar juist een leuke activiteit!

De verborgen impact is een super interessant boek. Kom erachter wat er gebeurt in de wereld van het consumeren. We vragen om producten, betalen en gebruiken. Maar wat doet dit aan de andere kant van de wereld? 

Is jouw collega bezig met de grote hoeveelheid plastic en rommel die om ons heen verzameld wordt? Dan is Het Zero Waste project hét duurzame cadeau voor jouw collega. Hoe leef je namelijk zonder afval te produceren? Daar kom je achter in dit boek.

Is jouw collega meer bezig met fast fashion, wil hij/zij duurzaam reizen of vegan gaan eten? Dan vind je hier duurzame boeken die meer bij de interesse van je collega aansluiten. Kijk vooral even rond!

2. Herbruikbare schriften

Schrijft je collega graag alles op? Of concentreert hij/zij zich beter door te tekenen en luisteren tegelijkertijd? Dan zijn de herbruikbare schriften en notitieboeken van Bambook een fantastisch duurzaam cadeau! Het geheim zit in de uitwisbare pagina’s van deze boeken. Je kunt erop schrijven en tekenen, en vervolgens alles wissen om de pagina’s opnieuw te gebruiken.

Maar dat is nog niet alles! Voor elke verkochte Bambook wordt er een boom geplant op Madagaskar. Met dit cadeau verminder je niet alleen papierverspilling, maar draag je ook bij aan een belangrijk herbebossingsproject. Dat is wat wij noemen een echte win-win!

3. Eten en drinken

Een toepasselijk cadeau voor een collega kan een Bamboe lunchbox of RVS lunchtrommel zijn. Duurzaam en super handig voor dagelijks gebruik! Bovendien gaan deze materialen lang mee en zien ze er ook nog eens mooi uit. Een RVS waterfles of thermosfles maken deze combinatie compleet. Iedereen kan deze cadeaus gebruiken!

Is je collega een koffie- of theeleut? Dan is deze prachtige roestvrijstalen French press het perfecte duurzame cadeau voor jouw collega. Doe de koffie of losse thee in de kan en giet er heet water overheen. Binnen enkele minuten geniet je van een heerlijke kop koffie of thee.

4. Duurzame cadeaus voor op kantoor of in huis

In dit leuke metalen fotolijstje kun je je favoriete herinneringen met je collega stoppen. Een persoonlijk, attent en duurzaam cadeau. Of geef deze Aromavera Himalaya zoutlamp. Een sfeervol en uniek product.

Leuk de werkplek van je collega op met deze mooie roze bloemvormige kandelaar met gedraaide kaarsen. Het geeft een warme touch aan een werkplek (of voor thuis natuurlijk).

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Natuurlijk hebben we dat! Bekijk deze duurzame cadeaus voor in de tuin, persoonlijke verzorging of producten voor in de keuken! Gegarandeerd succes.

Deel dit artikel:

Meer inspiratie

Duurzaam cadeau zakelijk

Duurzaam cadeau zakelijk: Verantwoord geven

In een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is het logisch dat ook zakelijke geschenken deze trend volgen. Duurzaam cadeau zakelijk is niet alleen een manier om waardering te tonen, maar ook een stap richting een groenere en meer verantwoorde toekomst. Of je nu op zoek bent naar iets speciaals

Lees verder »